Dag 3 Pannchakrat/tredje ögat

Pannchakrat, vibrerar i färgen indigo

Detta chakra är kopplat till klarhet, medvetenhet, närvaro och intuition, det sitter i pannan mellan dina ögon. Dess färg är indigo. Dess sanskrit namn är ajna vilket betyder ”ta emot” och ”veta” men även ”kontrollera”. Pannchakrat är centrum för intelligens, intuition, förståelse och inriktning i livet. Är detta chakra i balans så är personen karismatisk, har stor intuition och är ej bunden vid materiella saker. Den har också lätt att komma ihåg saker och ger en känsla av att ha en riktning i livet, vet vilken väg den ska ta och är inte rädd att följa den. Den ser då också tydligt konsekvenserna av de val den gör i livet.

För att balansera detta chakra:

Visualisera, meditera och utför yoga. Visualisera dina drömmar varje dag.

Jobba med din inre vision, dina planer och mål. Se framtiden som väldigt ljus. Bli kär i dina mål.

Se upp mot den gränslösa himlen på kvällen och känn att även du är gränslös i vad du kan åstadkomma här i världen.

 

Affirmationer:

Jag ser behovet av tystnad och stillhet i mitt liv.

Jag litar till att mitt eget inre leder mig på rätt väg.

Jag behöver inte bevisa något för mig själv eller andra, jag följer min egen livsväg.

Jag tjänar lätt pengar genom att göra det jag älskar.

Jag lever mitt drömliv med mening och i överflöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *