Dag 2, kronchakrat

För er som yogar så har ni redan kommit i kontakt med ordet chakra. Jag jobbar mycket med chakran då jag anser att det är ett bra sätt att få balans i sitt liv. Genom att balansera sina chakran, vad de står för och dess färger så hittar vi balansen i vårt inre och då följer det yttre automatiskt med och vi känner en inre frid och trygghet med allt.

Kroppen har 7 stora huvudsakliga chakran i den traditionella hinduiska läran. De är metafysiska virvelströmmar av energi och de har sitt ursprung i den urgamla indiska healingen.

Många pratar om öppna och stängda chakran . För mig är chakran öppna men genom olika blockeringar i dess energi som vi skapat har gjort att de går mer trögt. Dessa blockeringar skapas genom olika händelser, trauman och tankar. Du kan då själv hjälpa till att balansera och rensa bort dessa blockeringar så att du får fart på dess flöde igen. Att energin i dem får flöda fritt.

Varje chakra är en symbol för ett livsområde. När du arbetar med dina chakran med hjälp av meditation, affirmationer, färger, stenar och dofter så aktiverar du det livsområde som chakrat symboliserar. Du får då automatiskt energi och harmoni i ditt liv. När du arbetar med att få balans i dina chakran så ger du dig själv en chans att upptäcka dig själv på ett nytt sätt och att se ditt liv ur ett nytt och annorlunda perspektiv så att du kan hjälpa dig själv att leva hälsosamt och balanserat.

Ordet chakra kommer från sanskrit och betyder hjul eller skiva.
Chakran är energihjul som löper i spiraler rakt igenom kroppen och en del kan se dem med blotta ögat. De nedre chakrana snurrar lite långsammare än de övre chakrana. De olika chakrana har också olika färger. Alla vibrerar i olika energifrekvenser som påverkar oss både känslomässigt och mentalt på olika subtila och medvetna nivåer.

Du har säkert tänkt på att du i vissa perioder använder dig av och blir väldigt förtjust i en viss färg för att sedan helt byta ut den i din garderob till några andra färger.

Att arbeta med dina chakran, dess färger och betydelse ger dig en medvetenhet kring dig själv, det blir en väg till självkännedom.

Det blir som att skala av en lök lager för lager för att finna den inre essensen av dig själv. Ditt kroppsspråk och kroppshållning kommer att förändras ju mer du lär känna dig själv, uppskatta dig själv för den unika varelse som är du. Din skönhet kommer att växa i takt med att du finner din egen själston.

Ge dig själv en chans att släppa tanken på hur du trodde att ditt liv skulle bli och välkomna det liv som försöker komma in genom att du lyssnar till ditt hjärtas väg.

Kronchakrat, vibrerar i en violett/ kristall ton

Dess sanskrit namn är saharasrara och betyder ”tusenfaldig”. Det finns på toppen av huvudet.
När kronchakrat är i balans accepterar vi livet som det är och känner oss trygga. Vi upplever att vi har det stöd och den vägledning vi behöver. Vi upplever total balans och känner mening med livet.

När du startar med att balansera dina chakran så kan gamla känslor komma upp till ytan för att helas. Acceptera de känslor som kommer upp, skicka kärlek och förlåtelse till dem och låt dem just helas. Du kan även känna trötthet då den tröga energin börjar röra på sig, men det släpper och snart börjar du känna effekterna av ett ökat flöde där du får tillgång till mer av din energi.

För att balansera detta chakra:

Massera hårbotten för att öppna upp och stimulera kronchakrat och släppa på spänningar.

Var ofta i tystnad med dig själv

 

 

Affirmationer du kan använda dig av:

Jag är öppen för vägledning från högsta källan

Jag har full tillit till denna vägledning.

Min energi är positiv och högt vibrerande.

 

Inspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *