Vardag och rutiner

Tillbaka till vardag och rutiner. För mig är starten på hösten mer av ett nyår än själva nyårsafton. Det kan bero på att jag har arbetat i skolans värld i många år och är van att få ta emot nya elever, ha nya scheman och arbetstider varje hösttermin.

Men jag tror också att det beror på att man har haft en härlig vila på sommaren. Att man i de flesta fall har fått chansen till det italienska uttrycket, Dolce far niente, det ljuvliga i att göra ingenting. Det känns som att resten av året handlar mycket om att den maskulina energin får styra den som handlar om att göra, prestera, jämföra och felsöka. Men på sommaren så får vi chansen att vara mer i den feminina energin där vi njuter, bara är.

Det är lätt att glömma bort styrkan i att bara få vara, så den här hösten vill jag utmana dig i att ta korta stunder där du bara är. Tillåter dig att sitta med din kopp kaffe eller te och bara njuta av doften och smaken. Tillåta dig att stanna upp och andas och komma tillbaka till dig själv och dina behov. När vi är uppe i allting i vardagen så är det så lätt att vi lägger all energi och fokus utanför oss själva och då är det extra viktigt att vi tar oss dom där minutrarna till att stanna upp, ta några djupa andetag och förflytta tillbaka energin hem till oss själva.

Jag får alltid de bästa nya idéerna  när jag är i vila och kommer tillbaka hem till mig själv.

Den här hösten har jag verkligen längtat efter att få komma tillbaka till vardagen för att komma igång med min nya bok som kom ut i slutet av Juli. Den innehåller 52 olika gudinnor och dess styrkor och hur vi kan spegla oss i dem. Det kommer jag att använda som min dagliga paus att koppla upp mig på en ny gudinna varje vecka och arbeta med de frågor som hon kommer med till mig. Jag börjar den här veckan med gudinnan Aine. Hon vill uppmuntra oss att sluta upp våra drömmar och redan idag ta det där första steget mot våra drömmars mål. Här handlar det också om att ha tillit till att allt kommer att gå din väg. Inte försöka fundera ut hur allting kommer att komma till dig, för när vi vågar släppa på kontrollen så uppstår magi.

När jag kopplar upp mig på Aines energier så påminns jag om att göra helt andra saker än att bara arbeta, göra och prestera. Att sätta på musik och röra min kropp till den. Att lägga mig på soffan för att läsa en bok eller att bara djupandas. Ta en promenad eller att njuta av en god kopp kaffe. Det är då det jag behövde för att komma vidare kommer till mig.

Aines styrka är att hon har modet att följa sina drömmar och modet att stanna upp och känna in vad de är och vilket steg som är det nästa.

Om du vill spegla dig i Aines styrkor så kan du med fördel använda dig av en varm klarröd och guld. Kristaller är röd jaspis och rodokrosit.

Frågor som Aine vill att du tänker på är:

-Vad är lycka för dig?

-Vad är det som hindrar dig från att leva dina drömmars liv?

– Vad kan du redan idag ta för steg för att visa att du är redo att leva dina drömmars liv?

Så min önskan för dig är att du ska hitta en balans mellan din feminina och maskulina energi den här hösten och stanna upp varje dag för att dra tillbaka energin hem till dig själv!

Min bok heter Gudinnespeglingar

En resa i personlig utveckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *