Skala bort

Resan mot att skala bort det som inte är du för att bli den gudinna som du är menad att vara

Jag har funderat mycket på det här med att jag säger att plocka fram sin inre gudinna för vad det egentligen handlar om så är det ju att skala bort det som inte är du så att du kan bli den du alltid har varit menad att vara, en fantastisk och unik gudinna här på jorden.

Det är ju så att när vi föds så är vi i vår renaste och oskyldigast form. Men vi får med oss så mycket på vår resa. Dels så får vi med oss mycket från våra egna föräldrar men också från deras förfäder. Vi är uppfostrade av personer som är uppvuxna i en helt annan verklighet än vår, de i sin tur är uppfostrade av föräldrar som verkligen levt i en helt annan verklighet. Och det är ju så att vi får med oss mycket av våra föräldrar och det har ju de också i sin tur. Så det betyder ju att vi har med oss värderingar från en tid som inte alls har med oss att göra här och nu. Det kan vara mycket av tillexempel jantelagen. Du ska inte tro att du är något.

Här har vi mycket hjälp av den feminina energin som jag pratade om i första avsnittet av den här poddserien, att stanna upp, lyssna inåt och verkligen ta reda på vilka som är våra egna sanningar. Tänk vad härligt att du faktiskt själv har möjligheten att skapa din egen sanning och verklighet. Men det kan ju också vara läskigt. Att ompröva allt det där du har haft som din sanning, tänk om det inte är så.

Det handlar om att bli medveten om vilka sanningar som präglar den du är på den här resan. Att bli medveten om hur du reagerar i olika situationer.

Men när du blir medveten om de sanningar du har så kan du ju själv också ändra dem. Behöver du själv göra ett jobb med att byta förhållningssätt, byta perspektiv på dina sanningar. Vad som är viktigt är att verkligen ha tålamod med sig själv när man gör förändringar. Det tar tid att ändra sådant som har tagit tid att få till sin egen sanning. Så var snäll mot dig själv. Men det är viktigt att du tar ett beslut att du vill jobba mot den du i sanning är. Ta beslutet att förändra bilden av dig själv.

Det är viktigt att vi gör förändringarna utan att vi skapar skuld och skam, dels mot oss själva men också mot andra. Gör förändringarna med kärlek, kärlek till dig men också kärleken till dom som har gett dig dina sanningar som du har levt efter hittills. Alla gör så gott dom kan efter de förutsättningar de har.

Jag har ju skrivit boken Gudinnespeglingar- en resa i personlig utveckling. Där finns 52 olika gudinnor och deras styrkor för att spegla dig i.

 Och den gudinna som jag tyckte passa idag är den nordiska gudinnan Freja. Hennes högsta önskan är att du må bli den du innerst inne är ämnad att vara. Hennes styrka är djärvhet och personlig styrka. Du kan jobba med hennes energier när du söker din inre gudinna och önskar att leva din fulla potential.

Hon beskrivs som väldigt passionerad som vill uppmuntra dig till att hitta tillbaka till passionen i ditt liv.

Hon vill också påminna oss att var noggranna med hur vi tillbringar vår tid och vilka tankar vi har om oss själva och vårt liv. Kom ihåg att du har aldrig varit till för någon annans skull utan bara för din egen, för att du ska få utforska din själ och vad som skänker dig störst glädje och tillfredställelse.

Hon vill också poängtera att vägen till din egen inre sanning kan du inte finna utanför dig själv utan du finner den bara i ditt eget inre arbete med dig själv.

Freja avbildas ofta med ett guldhalsband. Så när du arbetar med hennes vibrationer så kan du gärna använda dig av detta. Hennes färger är beige och guld och kristaller som vibrerar med hennes energier är bärnsten och oceanjaspis.

Lyssna på podden Gudinnecoachen på Spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *