Hur vet jag vad som är mitt Hjärtats väg!

Hur vet jag vad som är mitt Hjärtas väg?

 

Det är ju så lätt att säga- följ ditt hjärtas väg. Men det är inte alltid så lätt att veta vad den vägen är. Vi gör det för stort, vi tror att vi måste ha svaret till hela vägen och målet på en gång. Men så är det inte. Jag brukar säga, följ det som ger dig glädje. Vad blir du glad av? Vad får dig att må riktigt bra? Vad ger dig en lätt känsla? Det är ditt hjärtas väg. Även om du inte ser en mening och ett mål med det just nu.

 

Vad ger dig glädje? Är det att få en kram från ett barn? Att få vara kreativ och skapa något? Att få ha det vackert omkring dig? Att laga mat? Att göra någon fysisk aktivitet? Vad det än är så gör mer utav det! När vi börjar att göra utifrån vår glädje så ökar glädje energin i vår kropp. Och när den ökar så får vi mer energi att göra ännu mer av det vi älskar. Så att sätta igång att göra mer saker som ger glädje gör att vi får ännu mer glädje i vårt liv.

 

Nu tänkte säkert någon- ja ja det är ju lätt att säga men jag jobbar ju heltid, har barn att ta hand om och en massa måsten.

Men det är ju så här om vi vill något och framför allt om vi vill glädja oss själva så måste vi ju skapa utrymme för det. Se över alla dina måsten, är det verkligen livsnödvändiga måsten? Eller är det något du skapat själv efter vad du tror att andra förväntar sig av dig eller att du tror att du måste leva upp till en viss standard?

Det är lätt att fylla tiden med en massa måsten, men se till att skapa utrymme för det som ger dig glädje!

 

När du sätter igång processen av att göra mer glädjefulla saker i ditt liv, så kommer det säkert dyka upp fler saker i ditt liv som du vill förändra. Du börjar fundera över vad du längtar efter. Förändringar kräver mod, bli modigare genom att träna dig på att gå utanför din egen bekvämlighetszon. Träna på att göra en lite resa utanför den där zonen varje dag. Och om du ställs inför val, kom ihåg att känn in: Vilken väg ger dig glädje och känns lätt och tvärtom. MEN blanda dock inte ihop känslan med motstånd med känslan av att ta den bekväma vägen. För handen på hjärtat så är det lättare att göra det man alltid gjort än att ta det där steget utanför bekvämlighetsbubblan. Men man får tänka på belöningen efter, känslan av glädje.

 

Så när du börjar vandra på Glädjens väg, så har du börjat vandringen på ditt Hjärtas väg. Du kommer att bli mer och mer medveten om vad som känns rätt för dig. Detta gäller alla små saker i vardagen, vi gör val hela tiden.

Ska jag äta kött eller fisk till lunch?

Ska jag ta svarta kläder idag igen eller ska jag ta något färgglatt?

Kaffe eller te till frukost?

 

Känn in vad som känns mest lätt och glatt för dig och väljer du fel, så kan du ju faktiskt välja igen. Träna på de små sakerna så kommer du att få lätt i de större valen du behöver göra för att följa ditt Hjärtas väg.

 

Här kommer lite frågor som du kan ställa dig:

Vad är det jag längtar efter?

Hur kan jag få in mer av det i mitt liv?

Vad är jag tacksam över att jag redan har i mitt liv?

Vad gör mig lycklig?

Vad är sant för mig, och lever jag efter min egen sanning eller efter någon/ några andras?

Hur använder du din tid och vilka är dina tidstjuvar? Är det internet, tvn, måsten?

Vilken attityd har du till dig själv? Tycker du att du är värd att få göra saker som ger dig glädje?

 

Nu önskar jag dig all lycka till och glädje på vägen på Ditt Hjärtas väg.

 

loga heart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *