Chakra utmaning på Instagram
Chakran

Jag inspireras väldigt mycket av våra chakran och vad de står för och vikten av att vi har dem i balans.
Genom att balansera våra chakran och vad de står för så finner vi lättare balansen i vårt inre och då följer det yttre automatiskt med.
Vi har många fler chakran än de 7 huvudchakrana. Mitt sätt att se på det är att om vi har balans i dessa 7så lever vi ett fantastiskt liv här på jorden i balans med oss själva, vår omgivning och moder jord.
Chakran är metafysiska virvelströmmar av energi och har sitt ursprung i den traditionella hinduiska läran. Man kan säga att chakrana är portaler mellan den fysiska kroppen och energikroppen.
Chakran har olika färger då de vibrerar i olika energifrekvenser och påverkar oss både känslomässigt och mentalt på olika subtila och medvetna nivåer. Varje chakra står för ett livsområde.
Du kan själv hjälpa till att balansera dem med färger på kläder, mat, kristaller, dofter, musik mm.
 
Jag kör en utmaning på mitt Instagramkonto @gudinnecoachen, där jag kommer att lägga ut inspiration för ett chakra i taget i en vecka. Utmaningen är att du själv lägger ut hur du själv har använt dig av olika hjälpmedel för just det chakrat och taggar mig.
Det ska bli så spännande att se hur ni balanserar era egna chakran.
Det viktigaste är att du arbetar med intentionen att du ska hela och rena dina chakran.
 
Chakra flödet
 
Det nedåtgående flödet
Vi börjar med att ta ned våra idéer från högsta källan ned i vårt kronchakra och full tillit till att det vi får till oss.
Genom vårt tredje öga kan vi visualisera att våra idéer blir verklighet.
Halschakrat hjälper oss att kommunicera dem och att uttrycka vår egen sanning. Här är det viktigt att känna in om det är vår sanning, om det är i samspel med vår egen själsvibration.
I hjärtchakrat känner vi kärlek till vår idé och till oss själva och vår förmåga att genomföra det för oss själva och andra inblandande.
När vi kommer till solarplexuschakrat så behöver vi glädjen och självförtroendet så att vi vågar genomföra dem oavsett vad andra tycker och säger.
I navelchakrat behöver vi ha passionen för det vi gör och ska dela med oss till världen av. Vi behöver även njuta av vägen dit varje dag.
Tillslut så i baschakrat får vi idéerna att manifesteras här på jorden. Att kunna ge oss själva det vi önskar.
 
Det uppåtgående flödet
Här börjar det med att du i baschakrat känner att livet handlar om mer än bara att jobba för att försörja sig och skaffa nya ägodelar.
I navelchakrat känner du att du längtar efter mer glädje i livet.
När vi kommer upp till solarplexuschakrat så har du tagit beslutet att du vill söka efter en annan typ av liv än ekorrhjulet.
I hjärtchakrat så känner du att genom att vara sann mot dig själv och söka kontakt med andra personer som inspirerar dig att göra verklighet av ditt beslut.
I halschakrat börjar dina planer att ta form. Du börjar höra andra prata och skriva om saker du behöver höra just nu för att komma vidare med din idé. I pannchakrat känner du dig inspirerad och kan se framför dig hur din idé blir verklighet.
Och i kronchakrat kan du tro på att det finns en högre makt som ger dig resterande bitar som du behöver för att leva ditt drömliv och följa din idé och dröm.
 
Så som du ser så är det viktigt att vi har en ren kanal, ett rent flöde.
 
Om du vill lära dig mer om chakrana så kan du läsa min bok:
Hjärtats väg-  Chakran, gudinnor och självkänsla
 
Lyssna på min podd: Gudinnecoachen

Vi börjar med baschakrat som är basen för vår grundtrygghet.Har du balans i detta chakra så har du även god kontakt med din kropp och när energin i detta chakra flödar fritt så känner du dig stark och livskraftig. När det inte flödar fritt kan du i stället ha svårt att nå dina mål.
Jordelementet i detta chakra står för lugn, stabilitet och jordnära förankring, så spendera mycket tid i naturen under denna vecka, gärna ta barfota promenader.
 
Följ min utmaning på Instagram,@gudinnecoachen och lär dig mer om varje chakra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *