Tyst retreat

 

 

Att vara tyst tillsammans med andra en hel dag kan låta skrämmande. Det är inte lätt, särskilt om man älskar att prata som jag gör. Men det är en upplevelse helt klart!

 

Jag var i helgen på en tyst 1 dagars retreat på Mehedeby kursgård. Vi var under tystnad hela dagen, även under lunchen. Vi gjorde mycket meditationer, ledda av Cecilia Almlöf. Det spelades musik och Cecilia trummade även på trumman under själva meditationerna.

Man märker stor skillnad på den första meditationen på dagen och den sista. Hur mycket lättare det är att komma ner i total avslappning på slutet av dagen jämfört med i början. Efteråt så känns det som man laddat sina batterier, ungefär som efter en skön nattsömn.

Eftersom jag tror starkt på att det är när vi är i total tystnad och stillhet med oss själva som vi lättare hör vår inre röst och vägledning så känns det väldigt bra med en sån här dag mellan varven. Jag har tidigare gjort en liknande dag med meditationer och även en dag med yoga. Så nästa steg får bli att göra en längre retreat på kanske 4-5 dagar.

 

Har du inte provat tidigare så är det något som jag varmt kan rekommendera. Våga att vara i tystnad för att lättare höra ditt hjärtas röst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *