Den feminina kraften

Venus är kärleken och den kvinnliga skönhetens gudinna i romersk mytologi. Enligt myten så föddes hon ur havets skum. Hennes motsvarighet i den grekiska mytologin är Afrodite.

Jag kan känna att dessa två gudinnor representerar mycket av det jag vill förmedla i mitt arbete som gudinnecoach. Den ultimata feminina kraften och att det verkligen är en fantastisk kraft som vi bär inom oss när vi låter den komma fram. Att tillåta oss att bara vara, njuta till fullo varje dag. Att verkligen ge oss själva utrymme för att bara vara och lyssna inåt och finna vår egen sanning. 

Istället för att bara klappa oss själva på axeln när vi har presterat något så är det hög tid att klappa oss själva på axeln när vi har gett oss själva tid för att ta reda på vilka vi i sanning är och gör saker som tar oss närmare den inre friden.

Det kan vara när vi faktiskt tar ett eller fler steg bakåt i vår utveckling just för att det kanske är just där som vägen framåt gör sig synlig för oss. Så att kunna slappna av och ha tillit till att livet tar oss på de stigar som är bäst för vår egen utvecklings skull även om det inte alltid är att glida fram på en räkmacka. 

För mig handlar det också om att omfamna och få in mer av de feminina styrkorna såsom passion, lust, lugn och ro. Att omfamna och verkligen tycka om vår fantastiska kropp. Att ge den en chans att få göra sig hörd och att vi tar in vad den har för behov. 

Hur ofta har du inte tagit befäl över din kropp för att du i ditt huvud har bestämt vad som är bra för kroppen att äta, träna osv. Du kanske har bestämt att det är att springa som är bra för det har du läst, men kroppen kanske längtar efter något lugnt o stilla som yinyoga just nu, eller tvärtom. Så att verkligen lyssna in din kropp och följa dess behov just nu är att leva din egen sanning. Oavsett vad som skrivs i forskningsrapporter och sociala medier så vet din kropp vad den behöver just nu, så börja samarbeta med den istället för att motarbeta den så ska du se att du kommer att må som en gudinna. Våga vara en gudinna fullt ut, klä fram din feminina skönhet och blomma ut till fullo. Våga se och tro på din egen skönhet!

Och när du omfamnar din feminina aspekt så kommer du att se att din maskulina sida kommer att samarbeta med den på ett mer harmoniskt sätt. Du kommer att nå personlig framgång på ett sätt som inte kräver att du arbetar ännu hårdare. För när du lyssnar inåt och är i din feminina kraft så finns tillit till att livet vill dig väl, att det du drömmer om kommer till dig på ett sätt som du aldrig kunnat drömma om.

Detta kan vara den stora utmaningen att finna balansen i att ha tillit, bara vara och ta de där stegen framåt utan att ta på sig rollen som prestationsprinsessa.

Att koppla upp oss på gudinnenergin hjälper oss att rensa upp och öppna upp vårt hjärtchakra så att vi blir skickligare på att manifestera. De hjälper oss också att väcka upp vår inre feminina kraft. Den hjälper oss att se på moder jord med respekt och uppskattning. Så att jobba för att leva och omfamna din inre gudinna hjälper inte bara dig själv och de närmaste i din omgivning utan hela vår jord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *