Personlig utveckling med feminin kraft

Att lyssna på och hedra våra kroppar handlar om självkärlek och personlig utveckling. När vi hedrar våra kroppar så hedrar vi vår feminina kraft, vår inre gudinna.

Om vi har brist på självkärlek så har vi inte heller självmedkänsla och det yttrar sig i självkritik och elaka tankar om oss själva och om vår kropp. Det i sin tur skapar stress i våra kroppar. Kroppen kan inte skilja på stress som skapas från en verklig situation eller om den skapas från en tanke, så att hela tiden gå omkring och vara självkritisk är stressande.

Vi har ju både maskulin och feminin energi i oss. Den maskulina energin står för planerande, tänkande och görande medan den feminina energin står för varande och kännande. Den maskulina energin vill ha fokus på dåtid och framtid, men att vara i nuet hjälper till att skapa balans.

Vår feminina energi, vår inre gudinna förmedlar sig genom din kropp. Du hjälper henne med det genom att ha medveten närvaro, massage, kramar, lugna rörelser som yoga, chi gong och andningsövningar. Absolut inte övningar som du gör på grund av fördömande och missnöje med din kropp. Att vistas i naturen och låta moder jords lugn omfamna dig är väldigt positivt och just nu är ju en fantastisk tid för det.

Så att skapa en bra balans mellan aktivitet och återhämtning är viktigt såsom att minimera elaka och kritiska tankar om oss själva.

Jag jobbar ju mycket med gudinnorna och för mig är deras energi en perfekt balans mellan den maskulina och feminina energin. Samtidigt som de är väldigt feminina i sin energi så besitter de en fantastisk inre styrka.

Vi har Afrodite som vill uppmuntra oss att leva ut och älska vår kvinnlighet, att dansa  och smycka oss själva.

Artemis en kraftfull gudinna som vill påminna oss att slappna av och sprida vår kärlek från ett glatt och tryggt hjärta. Att det är det som aktiverar att du kan vara i din fulla kraft.

Hathor som vill påminna oss att vara duktiga på att ta emot, då det höjer vår egen energinivå och vår intuition.

Aine som vill peppa oss att ta det där första steget mot våra drömmars mål.

Jag ser det som att vi har alla gudinnors styrkor och egenskaper inom oss. Jag personligen älskar att använda dom som ett verktyg i min personliga utveckling och jobbar gärna med en gudinna och hennes styrkor en vecka i taget.

Jag har skapat en egen gudinnekortlek och skrivit en bok om de olika gudinnorna och hur vi kan arbeta med deras energier. Gudinnornas vägledning.

Det gör det lätt att arbeta med deras olika styrkor och göra dem till mina, vilket underlättar för mig att skapa balans med den feminina och maskulina energin.

Marina Thorzelius

@gudinnecoachen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *