Ny bloggserie

Jag tänkte göra en liten serie här i bloggen om hur du kan använda dig av olika stilar, former och färger genom våra kläder och accessoarer för personlig utveckling och ett sätt att komma ännu närmare vår inre sanning.

Det finns så mycket spännande kring det här ämnet eftersom allting har sin egen energi och vibration. Alla olika färger har sin egen vibration så har även former, snitt, mönster, kristaller osv. Det är därför så häftigt att vi med hjälp av det vi klär oss i kan påverka vår egen utveckling och intention för dagen.

Om vi tar det här med vår maskulina och feminina sida. Vi har alla båda dessa sidor inom oss och vi behöver dom båda i balans oavsett könstillhörighet.

Den feminina energin är inåtgående, inlyssnande och inkännande och står för varandet, känslans och hjärtats intelligens. Drömmaren, vårdande och omhändertagande. Modern, famnen och den villkorslösa.

Medan den maskulina energin är mer utåtriktad och får saker att hända. Står för genomförandet, organisering , struktur och planering. Tankens intelligens och det matematiska och logiska. Den aktiva och framåtdrivande.

Beroende vad din intention för dagen är så kan du använda dig av färger och former som balanserar eller stärker den sida du behöver mer av idag.

Jag är nu inne i en period då jag skriver en ny bok, bloggar och behöver mer av min maskulina energi för struktur och att få saker att hända. Så jag använder mig bland annat av en ring i silver med en lapis lazuli kristall i som är kantig i sin form. Då de kantiga formerna och silver står för den maskulina energin och lapis lazuli som är en blå sten hjälper mig att hålla koncentrationen men också stärker vår förmåga att kommunicera och uttrycka oss tydligt.

Men när arbetsdagen är slut tar jag av mig ringen och använder mig gärna av mjuka, runda former och varma färger istället för att stödja upp min feminina energi för att kunna släppa jobbet och vila. De hjälper mig också att gå inåt och kanske få nya härliga idéer till morgondagens skrivande.

Att ha balansen mellan dessa sidor är väldigt viktigt för att vi ska må bra.

Tänker du på hur du använder dig av färg och form eller sätter en intention för dagen beroende på vad du har för uppgifter/ önskan om vad din dag ska leverera för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *